Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
Suroviny
- 110 g Meruňky sušené
- 500 g Jehněčí kýta
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Máta
- 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 82.9 mg
- Draslík 723.1 mg
- Vláknina 4438.7 mg
- Vitamín A 4438.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.
-
2
Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.
-
3
Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.
-
4
Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.
-
5
10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.
-
6
Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.