Vepřové maso s cizrnou po florentinsku
Suroviny
- 510 g Vepřová kýta
- 225 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Cizrna
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 34 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 103.6 mg
- Draslík 1700.8 mg
- Vláknina 39685.2 mg
- Vitamín A 39685.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej ve velké pánvi.
-
2
Zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a čili papričku a minutu smažíme.
-
3
Přidáme nakrájené vepřové maso na proužky a dozlatova smažíme 5 minut.
-
4
Přisypeme fenyklová semínka, přilijeme víno a 4 minuty smažíme.
-
5
Přidáme cizrnu a špenát a 4 minuty dusíme, aby špenát lehce povadl a voda se z něj vypařila.
-
6
Přidáme sýr mascarpone, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme.