Vepřové maso s cizrnou po florentinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 510 g Vepřová kýta
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Mascarpone
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 103.6 mg
  • Draslík 1700.8 mg
  • Vláknina 39685.2 mg
  • Vitamín A 39685.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej ve velké pánvi.

  • 2

    Zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a čili papričku a minutu smažíme.

  • 3

    Přidáme nakrájené vepřové maso na proužky a dozlatova smažíme 5 minut.

  • 4

    Přisypeme fenyklová semínka, přilijeme víno a 4 minuty smažíme.

  • 5

    Přidáme cizrnu a špenát a 4 minuty dusíme, aby špenát lehce povadl a voda se z něj vypařila.

  • 6

    Přidáme sýr mascarpone, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu