Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1093.8 mg
  • Vláknina 2594.3 mg
  • Vitamín A 2594.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme gril.

  • 2

    Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta.

  • 3

    5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové.

  • 4

    Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme.

  • 5

    Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku.

  • 6

    Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu