Jehněčí kotlety s pestem a rajčatovou salsou
Suroviny
- 225 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 12 ks Jehněčí kotlety
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 53 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1093.8 mg
- Vláknina 2594.3 mg
- Vitamín A 2594.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme gril.
-
2
Rozložíme na mřížku kotlety a potřeme polovinou pesta.
-
3
5 minut grilujeme, poté obrátíme, potřeme pestem a 4 minuty grilujeme, dokud nejsou hotové.
-
4
Připravíme si salsu. Smícháme olej s octem, medem a hořčicí a rajčata a cibulku v této směsi promícháme.
-
5
Okořeníme salsu, přidáme do ní bazalku.
-
6
Kotlety podáváme se salsou a ozdobené bazalkou.