Hovězí maso na víně rioja

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí libové
  • 310 g Žampiony - sterilované
  • 255 ml Passata (drcená rajčata)
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 1076.1 mg
  • Vláknina 26910.2 mg
  • Vitamín A 26910.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Na rozpáleném oleji smažíme zprudka 10 minut maso dohněda. Vyjmeme ho a přidáme do hrnce mrkev, česnek a celer. Smažíme 4 minuty za pravidelného míchání.

  • 3

    Přidáme k zelenině žampiony a necháme je změknout. Přimícháme nové koření, passatu, snítky tymiánu, přilijeme víno a okořeníme.

  • 4

    Do hrnce vrátíme hovězí maso a vaříme zvolna.

  • 5

    Přikryjeme hrnec pokličkou a maso dusíme 1.5 hodiny, dokud není měkké.

  • 6

    Poté ozdobíme zbylým tymiánem.

Komentáře k receptu