Rýžový nákyp s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 70 g Tuk Hera jedlý
  • 250 g Rýže loupaná
  • 800 ml Kompot broskvový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 310.1 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.

  • 4

    Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.

  • 5

    Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.

Komentáře k receptu