Rýžový nákyp s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 25 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 310.1 mg
- Vláknina 8700 mg
- Vitamín A 8700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
-
2
Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
-
4
Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
-
5
Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.