Nadívané jehněčí
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 150 g Játra kuřecí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Žemle tuková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 33 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 357.7 mg
- Draslík 658.7 mg
- Vláknina 2120.2 mg
- Vitamín A 2120.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.
-
3
V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.
-
4
Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.