Kuře s mandlovou omáčkou
Suroviny
- 75 g Mandle mleté
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Směs koření na kuře
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuřecí prsa
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 121.4 mg
- Draslík 866.4 mg
- Vláknina 8810.1 mg
- Vitamín A 8810.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme česnek a smažíme minutu.
-
2
Cibuli a česnek vyndáme a dáme stranou.
-
3
Nalijeme do pánve poslední lžíci oleje a kuřecí plátky osmažíme po porcích. Občas obrátíme, aby zhnědly. Přidáme mletý zázvor a šafrán.
-
4
Přilijeme vodu a přidáme tyčinku skořice a směs na kuře, citrónovou šťávu, sůl a pepř. 40 minut necháme vařit a pak maso vyndáme z pánve a přendáme na předehřátou mísu.
-
5
Z pánve odstraníme přebytečný tuk, vyjmeme skořicovou tyčinku, a přilijeme vodu, abychom měli v pánvi 600ml vývaru.
-
6
Do suché a čisté pánve nasypeme mandlovou moučku a pražíme za stálého míchání, dokud nezezlátne.
-
7
Zmírníme teplotu a přiléváme vývar, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí plátky polijeme omáčkou, ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi.