Kuře s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Mandle mleté
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Směs koření na kuře
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 121.4 mg
  • Draslík 866.4 mg
  • Vláknina 8810.1 mg
  • Vitamín A 8810.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme česnek a smažíme minutu.

  • 2

    Cibuli a česnek vyndáme a dáme stranou.

  • 3

    Nalijeme do pánve poslední lžíci oleje a kuřecí plátky osmažíme po porcích. Občas obrátíme, aby zhnědly. Přidáme mletý zázvor a šafrán.

  • 4

    Přilijeme vodu a přidáme tyčinku skořice a směs na kuře, citrónovou šťávu, sůl a pepř. 40 minut necháme vařit a pak maso vyndáme z pánve a přendáme na předehřátou mísu.

  • 5

    Z pánve odstraníme přebytečný tuk, vyjmeme skořicovou tyčinku, a přilijeme vodu, abychom měli v pánvi 600ml vývaru.

  • 6

    Do suché a čisté pánve nasypeme mandlovou moučku a pražíme za stálého míchání, dokud nezezlátne.

  • 7

    Zmírníme teplotu a přiléváme vývar, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí plátky polijeme omáčkou, ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi.

Komentáře k receptu