Marocká jehněčí kýta bez kosti
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 kg Jehněčí kýta
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 166.1 mg
- Draslík 779.1 mg
- Vláknina 803.2 mg
- Vitamín A 803.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřežeme tuk z horní části kýty.
-
2
Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.
-
3
Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.
-
4
Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.
-
5
Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.
-
6
Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.
-
7
Hodinu necháme v lednici marinovat.
-
8
Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.
-
9
Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.
-
10
Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.