Telecí kotlety na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 120.9 mg
- Draslík 779.8 mg
- Vláknina 6075.8 mg
- Vitamín A 6075.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
-
2
Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme.
-
3
Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé.
-
4
Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne.
-
5
Opepříme.
-
6
Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem.