Telecí kotlety na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 60 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 779.8 mg
  • Vláknina 6075.8 mg
  • Vitamín A 6075.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme.

  • 3

    Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé.

  • 4

    Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  • 5

    Opepříme.

  • 6

    Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem.

Komentáře k receptu