Kuřecí maso s marsalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 567.2 mg
- Vláknina 2292 mg
- Vitamín A 2292 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obalíme v mouce osolená kuřecí prsa a přebytečnou mouku odstraníme. Rozehřejeme máslo s olejem v pánvi, a když máslo začne pěnit, vložíme maso a 3 minuty smažíme z každé strany.
-
2
Přimícháme marsalu, přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni, dokud se kuřecí maso neuvaří.
-
3
Kuře vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme.
-
4
Přimícháme máslo a opepříme.
-
5
Kuřecí prsa zalijeme masovou šťávou.