Kuřecí maso s marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 160 ml Víno Marsala
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 567.2 mg
  • Vláknina 2292 mg
  • Vitamín A 2292 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obalíme v mouce osolená kuřecí prsa a přebytečnou mouku odstraníme. Rozehřejeme máslo s olejem v pánvi, a když máslo začne pěnit, vložíme maso a 3 minuty smažíme z každé strany.

  • 2

    Přimícháme marsalu, přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni, dokud se kuřecí maso neuvaří.

  • 3

    Kuře vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme.

  • 4

    Přimícháme máslo a opepříme.

  • 5

    Kuřecí prsa zalijeme masovou šťávou.

Komentáře k receptu