Frittata s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 252.9 mg
- Draslík 395.1 mg
- Vláknina 2293.2 mg
- Vitamín A 2293.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky.
-
2
Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát.
-
3
Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy.
-
4
Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce.
-
5
Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu.
-
6
Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme.
-
7
Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme.