Smažené sardinky
Suroviny
- 115 g Strouhanka
- 115 g Máslo čerstvé
- 200 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 12 ks Sardinka obecná
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 93 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 124.2 mg
- Draslík 90 mg
- Vláknina 2070.3 mg
- Vitamín A 2070.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance sardinky.
-
2
K přípravě pikantního másla smícháme v míse máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a čili papričkou. Dáme do fólie a vyválíme do válce. Máslo necháme v lednici ztuhnout.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej a třetinu másla a dozlatova z obou stran smažíme 2 minuty sardinky.
-
4
Podáváme s trochou pikantního másla a posypané mletým pepřem.