Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 5665.3 mg
- Vitamín A 5665.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nalijeme do hrnce vývar a přivedeme k varu. Vaříme zvolna na mírném ohni.
-
2
Rozpálíme olej ve velkém hrnci a 5 minut smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a v oleji promícháme. Přilijeme víno a vaříme rýži, dokud se víno nevstřebá.
-
3
Postupně přiléváme vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Pokračujeme, než je rýže hotová.
-
4
Přidáme špenát a sýr a okořeníme.
-
5
Zamícháme rizoto a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí.
-
6
Podáváme ihned.