Gnocchi s vepřovým masem a paprikou
Suroviny
- 30 g Olivy černé
- 250 g Vepřové kotlety
- 255 g Paprika žlutá
- 820 g Bramborové noky
- 200 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 29 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 75.9 mg
- Draslík 753.6 mg
- Vláknina 8126.1 mg
- Vitamín A 8126.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme.
-
2
Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici.
-
3
Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla.
-
4
Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout.
-
5
Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání.
-
6
Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne.
-
7
V osolené vodě uvaříme gnocchi.
-
8
Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.