Masová konzerva na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 400 g Vepřové ve vlastní šťávě
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 92.9 mg
  • Draslík 624 mg
  • Vláknina 8402.5 mg
  • Vitamín A 8402.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, nakrájíme a podusíme osolené na části sádla.

  • 2

    Na druhé polovině sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a zasmahneme. Jíšku zalijeme šťávou z konzervy (nebo vývarem), rozšleháme a povaříme zhruba 20 minut.

  • 3

    Následně přidáme do omáčky podušené houby, rozdělené maso a dle potřeby přilijeme vývar.

Komentáře k receptu