Masová konzerva na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 92.9 mg
- Draslík 624 mg
- Vláknina 8402.5 mg
- Vitamín A 8402.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme osolené na části sádla.
-
2
Na druhé polovině sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a zasmahneme. Jíšku zalijeme šťávou z konzervy (nebo vývarem), rozšleháme a povaříme zhruba 20 minut.
-
3
Následně přidáme do omáčky podušené houby, rozdělené maso a dle potřeby přilijeme vývar.