Fusilli s lilkem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 24 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 10318.8 mg
- Vitamín A 10318.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky.
-
2
Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout.
-
3
Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
4
Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata.
-
5
5 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
-
6
V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme.