Fusilli s lilkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 10318.8 mg
  • Vitamín A 10318.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky.

  • 2

    Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout.

  • 3

    Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata.

  • 5

    5 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.

  • 6

    V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme.

Komentáře k receptu