Gnocchi s máslem a se sýrem
Suroviny
- 115 g Mouka pšeničná - Semolina
- 30 g Máslo čerstvé
- 85 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 45.8 mg
- Vláknina 3151.7 mg
- Vitamín A 3151.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nasypeme cibuli, přidáme bobkový list a přilijeme mléko.
-
2
Přivedeme k varu, vyndáme cibuli i bobkový list, přidáme semolinu, osolíme a opepříme.
-
3
20 minut vaříme, dokud není těsto husté. Poté odstavíme, přimícháme nastrouhaný parmazán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
-
4
Rozetřeme těsto na plech tak, aby nebylo tlustší než 1cm. Necháme vychladnout a nakrájíme nožem na čtverečky.
-
5
Do lehce vymazané ohnivzdorné misky rozložíme gnocchi a posypeme sýrem.
-
6
Zbytek másla rozpustíme a pokapeme gnocchi.
-
7
Při 180 stupních pečeme 15 minut.
-
8
Poté grilujeme, dokud horní vrstva nezhnědne a není křupavá.