Smaženky z bílé klobásy v kapustových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1792 kcal
- Sacharidy 268 g
- Tuky 53 g
- Sodík 97874 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 739.5 mg
- Vláknina 26750 mg
- Vitamín A 26750 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 150 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílé klobásy vytlačíme její obsah na prkénko posypané strouhanou houskou a utvoříme 8 stejně velkých válečků, které opečeme na troše tuku po celém povrchu.
-
2
Kapustové listy spaříme 5 minut v osolené vodě a dáme je okapat. Žebra listů skrojíme na plocho a na každý list položíme opečený váleček z klobásy. Přehneme přes něj postranní části listu a následně celý list svineme a sepneme párátkem. Závitky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejce a strouhané housce.
-
3
Závitky rychle osmažíme na rozehřátém tuku a odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.