Špagety s tuňákem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 425 g Tuňák v oleji
  • 100 g Olivy černé
  • 125 ml Víno bílé
  • 375 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 665.3 mg
  • Vláknina 11820.5 mg
  • Vitamín A 11820.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vroucí vodě uvaříme špagety, slijeme a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej z tuňáka a smažíme v něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek 4 minuty. Přidáme rajčatový protlak, pastu a víno a 5 minut povaříme.

  • 3

    Přidáme do omáčky tuňáka a za občasného míchání vaříme 5 minut.

  • 4

    Špagety zalijeme omáčkou a promícháme.

  • 5

    Podáváme ozdobené petrželkou a drceným černým pepřem.

Komentáře k receptu