Špagety s tuňákem a olivami
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 425 g Tuňák v oleji
- 100 g Olivy černé
- 125 ml Víno bílé
- 375 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 13 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 665.3 mg
- Vláknina 11820.5 mg
- Vitamín A 11820.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vroucí vodě uvaříme špagety, slijeme a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi rozpálíme olej z tuňáka a smažíme v něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek 4 minuty. Přidáme rajčatový protlak, pastu a víno a 5 minut povaříme.
-
3
Přidáme do omáčky tuňáka a za občasného míchání vaříme 5 minut.
-
4
Špagety zalijeme omáčkou a promícháme.
-
5
Podáváme ozdobené petrželkou a drceným černým pepřem.