Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 200 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Sůl
- 1 ks Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 1 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 194687 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 677.4 mg
- Vláknina 4675.4 mg
- Vitamín A 4675.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme omáčku.
-
2
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme jíšku vývarem nebo vodou, přidáme celer, bobkový list, sůl, lžičku cukru, rajčatový protlak. Vše řádně rozšleháme a povaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
-
3
Maso umeleme, přidáme ostatní přísady, řádně rozmícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky opečeme na tuku pozvolna po celém povrchu a vložíme do omáčky.
-
4
V omáčce kuličky povaříme cca 15 minut.
-
5
Jako přílohu podáváme vařené špagety.