Těstoviny s dvojitou rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Těstoviny konzumní
- 250 g Rajčata Cherry
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 6 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 546.3 mg
- Vláknina 5969.8 mg
- Vitamín A 5969.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, celer a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.
-
2
Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přivedeme k varu. V nezakryté pánvi vaříme 15 minut za občasného míchání.
-
3
Přidáme cherry rajčata, sůl, cukr, pepř a promícháme.
-
4
Uvaříme těstoviny, slijeme a poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby rajčata zůstala celá.
-
5
Podáváme s trochou sladké smetany.