Fettuccine s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Těstoviny Fettuccine
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1071 kcal
  • Sacharidy 182 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 182 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 615.1 mg
  • Vláknina 23240.2 mg
  • Vitamín A 23240.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrónovou kůru naloupeme pomocí škrabky na proužky, které nakrájíme na menší kousky. Kůru s rajčaty, česnekem, bazalkou, olivami, oreganem, pepřem a olivovým olejem dáme do mísy a promícháme.

  • 2

    Uvaříme v osolené vroucí vodě fettuccine a poté slijeme. Přidáme k nim rajčatovou směs a promícháme.

  • 3

    Podáváme posypané parmazánem.

Komentáře k receptu