Kuličky z mletého masa v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 97590 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 984.6 mg
  • Vláknina 32841.8 mg
  • Vitamín A 32841.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousku tuku osmahneme jemně rozkrájenou cibuli a vychladlou ji přidáme k masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žemle a vše opět umeleme. Ze směsi vytvoříme na pomoučeném prkénku kuličky asi 30 mm v průměru veliké. Kuličky opečeme na rozpáleném tuku a přendáme do ohnivzdorného kastrolu.

  • 2

    K upečeným kuličkám přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, nasekaný česnek, sůl, pepř celý, bobkový list a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 4

    Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu