Makarony s jehněčím ragú
Suroviny
- 340 g Jehněčí maso mleté
- 340 g Špagety, Makarony
- 55 g Máslo čerstvé
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 40 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 91.6 mg
- Draslík 451.5 mg
- Vláknina 8827.5 mg
- Vitamín A 8827.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev a smažíme 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
2
Přidáme mleté jehněčí maso a 6 minut smažíme za občasného míchání, pak okořeníme.Přiléváme 3 lžíce mléka a vaříme, dokud se nevstřebá, asi 30 minut.
-
3
Uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny, slijeme, smícháme s 5 lžícemi omáčky, rozdělíme do 4 nahřátých misek a zalijeme omáčkou.
-
4
Zvlášť podáváme parmazán a mátové lístky.