Makarony s jehněčím ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Jehněčí maso mleté
  • 340 g Špagety, Makarony
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 451.5 mg
  • Vláknina 8827.5 mg
  • Vitamín A 8827.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev a smažíme 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Přidáme mleté jehněčí maso a 6 minut smažíme za občasného míchání, pak okořeníme.Přiléváme 3 lžíce mléka a vaříme, dokud se nevstřebá, asi 30 minut.

  • 3

    Uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny, slijeme, smícháme s 5 lžícemi omáčky, rozdělíme do 4 nahřátých misek a zalijeme omáčkou.

  • 4

    Zvlášť podáváme parmazán a mátové lístky.

Komentáře k receptu