Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 450 g Krůtí maso
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 511.5 mg
  • Vláknina 10059.8 mg
  • Vitamín A 10059.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání.

  • 2

    Přidáme mleté krůtí maso a smažíme 5 minut při vysoké teplotě, až maso lehce zhnědne.

  • 3

    Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí a 20 minut zvolna vaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme olivy a polovinu šalvěje. 3 minuty vaříme na mírném ohni.

  • 5

    V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme, přilijeme omáčku a promícháme.

  • 6

    Podáváme posypané zbylou šalvějí.

Komentáře k receptu