Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 450 g Krůtí maso
- 450 g Těstoviny Rigatoni
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Šalvěj sušená
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 11 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 10059.8 mg
- Vitamín A 10059.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání.
-
2
Přidáme mleté krůtí maso a smažíme 5 minut při vysoké teplotě, až maso lehce zhnědne.
-
3
Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí a 20 minut zvolna vaříme.
-
4
Nakonec přidáme olivy a polovinu šalvěje. 3 minuty vaříme na mírném ohni.
-
5
V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme, přilijeme omáčku a promícháme.
-
6
Podáváme posypané zbylou šalvějí.