Fusilli s paprikami a sušenými rajčaty
Suroviny
- 340 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 115 g Rajčata sušená sterilovaná
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 14 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 581.6 mg
- Vláknina 10531.7 mg
- Vitamín A 10531.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 230 stupňů rozehřejeme troubu.
-
2
Na 30 minut vložíme papriky do ohnivzdorné misky do trouby, aby změkly. Poté vyndáme a necháme 10 minut vychladnout, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
-
3
Polovinu oleje rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme nakrájenou mrkev a 5 minut smažíme, dokud nezměkne.
-
4
Přisypeme česnek a mleté čili, přidáme 2 lžíce vývaru a 5 minut vaříme.
-
5
Přidáme papriky, sušená rajčata a 10 minut vaříme. Přimícháme do omáčky kapary a ocet a minutu povaříme.
-
6
V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme a se zbylým olejem promícháme. Přidáme k nim omáčku a promícháme.
-
7
Podáváme ozdobené oreganem.