Tagliatelle s chřestem a pršutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 24 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 271 mg
- Vláknina 15008.8 mg
- Vitamín A 15008.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký.
-
3
Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme.
-
4
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme.
-
5
Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky.
-
6
Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou.