Tagliatelle s chřestem a pršutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 510 g Chřest bílý
  • 510 g Těstoviny Tagliatelle
  • 55 g Prosciutto sušené
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 145 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 271 mg
  • Vláknina 15008.8 mg
  • Vitamín A 15008.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký.

  • 3

    Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme.

  • 4

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme.

  • 5

    Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky.

  • 6

    Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou.

Komentáře k receptu