Špagety se slávkami a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Strouhanka
  • 340 g Špagety, Makarony
  • 300 g Mušle slávky
  • 115 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 495.4 mg
  • Vláknina 6541.2 mg
  • Vitamín A 6541.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky.

  • 2

    2 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté odstavíme.

  • 3

    5 lžíc oleje rozpálíme v hrnci, přidáme 2 lžíce petržele, česnek a čili a smažíme 2 minuty.

  • 4

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, pak slijeme, vrátíme do hrnce a promícháme se zbylým olejem.

  • 5

    Vysypeme slávky do pánve a 30 vteřin smažíme, dokud nezačnou být průhledné. Přilijeme bílé víno a dalších 30 vteřin vaříme, přidáme těstoviny a mícháme minutu.

  • 6

    Pokrm ozdobíme opraženou strouhankou a zbylou petrželí.

Komentáře k receptu