Špagety se slávkami a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 32 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 495.4 mg
- Vláknina 6541.2 mg
- Vitamín A 6541.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky.
-
2
2 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté odstavíme.
-
3
5 lžíc oleje rozpálíme v hrnci, přidáme 2 lžíce petržele, česnek a čili a smažíme 2 minuty.
-
4
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, pak slijeme, vrátíme do hrnce a promícháme se zbylým olejem.
-
5
Vysypeme slávky do pánve a 30 vteřin smažíme, dokud nezačnou být průhledné. Přilijeme bílé víno a dalších 30 vteřin vaříme, přidáme těstoviny a mícháme minutu.
-
6
Pokrm ozdobíme opraženou strouhankou a zbylou petrželí.