Rajčatová pizza s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 150 ml Voda pitná
  • 200 ml Omáčka na pizzu
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Kapary sterilované
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 384.5 mg
  • Vláknina 7387.5 mg
  • Vitamín A 7387.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do formy na chléb vložíme vodu, olej, sůl, cukr, mouku a droždí. Domácí pekárnu uzavřeme.

  • 2

    Předehřejeme na 190 stupňů troubu a připravené těsto přemístíme na pracovní plochu, vypracujeme bochánek, ze kterého uděláme kulatou placku.

  • 3

    Potřeme trochu olejem a vtlačíme těsto do kulaté formy na pizzu. 20 minut necháme kynout na teplém místě.

  • 4

    Poté pizzu potřeme olejem a omáčkou na pizzu.

  • 5

    Rozložíme navrch rajčata, olivy, kapary a bylinky.

  • 6

    Pečeme 25 minut.

Komentáře k receptu