Svítek z kůzlečího kořínku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kůzlečí maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Kůzlečí hlava
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 97188 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 1053.4 mg
  • Vláknina 9138.3 mg
  • Vitamín A 9138.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě spolu s cibulí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka hlavu a kořínek.

  • 2

    Jakmile je maso měkké, hlavu obereme a vše umeleme. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, směs okořeníme, osolíme a necháme chvilku nabobtnat.

  • 3

    Tuhým tukem silně vymastíme pekáč, směs do něj vložíme a pečeme pozvolna cca 1/2 hodiny.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu