Velikonoční hlavička II
Suroviny
- 100 g Játra vepřová
- 200 g Vepřová plec
- 200 g Vepřová uzená plec
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Tuk
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Sůl
- 0.5 ks Vepřové srdce
- 0.5 ks Vepřové plíce
- 1 špetka Nové koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Openec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 27 g
- Sodík 48823 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 345.9 mg
- Draslík 416.9 mg
- Vláknina 3121.7 mg
- Vitamín A 3121.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a vychladlé maso nasekáme na prkénku na drobno (nemeleme je), přidáme vymačkané, dobře rozmělněné žemle, do pěny ušlehaná vejce, okořeníme, nasekané natě. Směs osolíme a řádně rozmícháme.
-
2
Pekáček silně vymastíme a směs do něj vložíme. Pečeme v rozehřáté troubě zhruba půl hodiny.
-
3
Velikonoční hlavičku můžeme podávat studenou i teplou.