Velikonoční hlavička II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Játra vepřová
  • 200 g Vepřová plec
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Tuk
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 0.5 ks Vepřové srdce
  • 0.5 ks Vepřové plíce
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Openec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 48823 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 345.9 mg
  • Draslík 416.9 mg
  • Vláknina 3121.7 mg
  • Vitamín A 3121.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a vychladlé maso nasekáme na prkénku na drobno (nemeleme je), přidáme vymačkané, dobře rozmělněné žemle, do pěny ušlehaná vejce, okořeníme, nasekané natě. Směs osolíme a řádně rozmícháme.

  • 2

    Pekáček silně vymastíme a směs do něj vložíme. Pečeme v rozehřáté troubě zhruba půl hodiny.

  • 3

    Velikonoční hlavičku můžeme podávat studenou i teplou.

Komentáře k receptu