Vejce v sýrové majonéze
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 40 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 374.4 mg
- Draslík 123.1 mg
- Vláknina 3829.8 mg
- Vitamín A 3829.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařená vejce oloupeme a necháme prochladnout. Žloutek utřeme se solí a po kapkách přidáme olej.
-
2
Připravenou majonézu okořeníme pepřem, citronovou šťávou a přidáme nastrouhaný sýr.
-
3
Vejce podélně rozpůlíme, položíme na misku a přelijeme majonézou se sýrem. Obložíme listy hlávkového salátu.