Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 39 g
- Sodík 98019 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 241.6 mg
- Draslík 1911.6 mg
- Vláknina 16975 mg
- Vitamín A 16975 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme.
-
2
Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny.
-
3
Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí.
-
4
Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty.