Závin z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 49148 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 162.6 mg
- Draslík 290.9 mg
- Vláknina 3106.3 mg
- Vitamín A 3106.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umeleme každé zvlášť. Do každého přidáme jedno ušlehané vejce, osolíme, přidáme trochu strouhané cibule, dle chuti okořeníme, polovinu namočené a vymačkané žemle a dle potřeby strouhané housky. Směsi řádně promícháme.
-
2
Pomastíme pergamenový papír, rozetřeme na něj vrstvu směsi z hovězího masa, na ni dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa. Posypeme na drobno nakrájeným uzeným masem a nasekanými vařenými vejci.
-
3
Plát sbalíme jako závin, papír sejmeme, závin vložíme na rozehřátý tuk do pekáče a upečeme.
-
4
Závin podáváme teplý i studený nakrájený na stejné plátky.
-
5
Jako přílohu k teplému závinu podáváme dušenou zeleninu nebo smažené brambory a saláty.
-
6
Ke studenému závinu podáváme chléb, sladkokyselé okurky a saláty.