Balkánské čufty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 53 g
- Sodík 65317 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 540.2 mg
- Vláknina 13184.7 mg
- Vitamín A 13184.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 797.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme.
-
2
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nasekanou petrželovou nať, promícháme a ihned odstavíme z ohně. Petržel nesmí zhnědnout. Tuto směs přidáme k namletému masu, přimícháme česnek utřený se solí, směs okořeníme a dle potřeby osolíme.
-
3
Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvarujeme na něm kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky (čufty) vkládáme na horký tu a rychle opečeme ze všech stran.
-
4
Opečené čufty vkládáme do zapékací mísy a pečeme zhruba 1/2 hodiny.
-
5
Na závěr čufty zalijeme osolenou kyselou smetanou se zakvedlanými vejci a zapečeme, až směs ztuhne.
-
6
Jako přílohu podáváme chléb a zeleninové saláty.