Balkánské čufty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 65317 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 540.2 mg
  • Vláknina 13184.7 mg
  • Vitamín A 13184.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 797.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme.

  • 2

    Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nasekanou petrželovou nať, promícháme a ihned odstavíme z ohně. Petržel nesmí zhnědnout. Tuto směs přidáme k namletému masu, přimícháme česnek utřený se solí, směs okořeníme a dle potřeby osolíme.

  • 3

    Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvarujeme na něm kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky (čufty) vkládáme na horký tu a rychle opečeme ze všech stran.

  • 4

    Opečené čufty vkládáme do zapékací mísy a pečeme zhruba 1/2 hodiny.

  • 5

    Na závěr čufty zalijeme osolenou kyselou smetanou se zakvedlanými vejci a zapečeme, až směs ztuhne.

  • 6

    Jako přílohu podáváme chléb a zeleninové saláty.

Komentáře k receptu