Jehně pečené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 180.1 mg
- Draslík 181.5 mg
- Vláknina 24.7 mg
- Vitamín A 24.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1590 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme.
-
2
Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso.
-
3
Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme.
-
4
Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny.
-
5
Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
-
6
Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
-
7
Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.