Jehně pečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 ks Sardelové řezy
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 180.1 mg
  • Draslík 181.5 mg
  • Vláknina 24.7 mg
  • Vitamín A 24.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1590 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme.

  • 2

    Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso.

  • 3

    Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme.

  • 4

    Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny.

  • 5

    Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.

  • 6

    Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 7

    Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.

Komentáře k receptu