Jehně nebo kůzle smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1022 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 27 g
- Sodík 65218 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 166 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 323.4 mg
- Vláknina 17900 mg
- Vitamín A 17900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 165.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a rozdělíme na tři části. Oddělíme plecka, odkrojíme nohy a další část v kloubu u lopatky. Následně odsekneme obě poloviny krku a hrudník rozdělíme přes žebra, aby porce masa nebyly příliš vyklenuté a dobře se smažily.
-
2
Naporcované maso osušíme, osolíme, obalíme v mouce, omočíme ve strouhané housce. Vyšší porce smažíme zvolna a dosmažujeme.
-
3
Usmažené maso odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
-
4
Před podáváním osmažené maso pokapeme máslem a ozdobíme dílky citrónu.