Čevapčiči ze skopového a vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 400 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 74.9 mg
  • Draslík 186.4 mg
  • Vláknina 71.3 mg
  • Vitamín A 71.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme šlach, nakrájíme příčně a na dvakrát umeleme. Namleté maso osolíme, opepříme. Na prkénku posypaném moukou utvoříme váleček zhruba 5 cm průměru. Váleček rozkrájíme na šišky 2 cm široké a zaoblíme špičky.

  • 2

    Na pánvi potřené sádlem a řádně rozehřáté opékáme čevapčiči po všech stranách.

  • 3

    Čevapčiči se nesmí smažit, neboť by se při opékání vypékalo sádlo.

Komentáře k receptu