Čevapčiči ze skopového a vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 68 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 74.9 mg
- Draslík 186.4 mg
- Vláknina 71.3 mg
- Vitamín A 71.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme šlach, nakrájíme příčně a na dvakrát umeleme. Namleté maso osolíme, opepříme. Na prkénku posypaném moukou utvoříme váleček zhruba 5 cm průměru. Váleček rozkrájíme na šišky 2 cm široké a zaoblíme špičky.
-
2
Na pánvi potřené sádlem a řádně rozehřáté opékáme čevapčiči po všech stranách.
-
3
Čevapčiči se nesmí smažit, neboť by se při opékání vypékalo sádlo.