Karbanátky ze skopového a vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 16656 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 1307 g
- Sodík 102079 mg
- Bílkoviny 1073 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 4587 mg
- Draslík 18497.3 mg
- Vláknina 11300 mg
- Vitamín A 11300 mg
- Vitamín B6 24.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojenou žemli namočíme do mléka.
-
2
Očištěné skopové i vepřové maso nakrájíme na kousky a obojí na dvakrát umeleme. Spolu s masem umeleme namočenou a vymačkanou žemli. Směs osolíme, okořeníme a zamícháme žloutky.
-
3
Ze směsi vytvarujeme placičky (karbanátky), omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme na tuku dozlatova.
-
4
Jako přílohu podáváme brambory posypané petrželovou natí s dušeným špenátem.