Karbanátky ze skopového a vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Skopová kýta
  • 250 ks Vepřová plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 16656 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 1307 g
  • Sodík 102079 mg
  • Bílkoviny 1073 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 4587 mg
  • Draslík 18497.3 mg
  • Vláknina 11300 mg
  • Vitamín A 11300 mg
  • Vitamín B6 24.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojenou žemli namočíme do mléka.

  • 2

    Očištěné skopové i vepřové maso nakrájíme na kousky a obojí na dvakrát umeleme. Spolu s masem umeleme namočenou a vymačkanou žemli. Směs osolíme, okořeníme a zamícháme žloutky.

  • 3

    Ze směsi vytvarujeme placičky (karbanátky), omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme na tuku dozlatova.

  • 4

    Jako přílohu podáváme brambory posypané petrželovou natí s dušeným špenátem.

Komentáře k receptu