Skopové karbanátky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 11.4 mg
- Vláknina 196.4 mg
- Vitamín A 196.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.
-
2
Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.