Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 400 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 931 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 263 mg
  • Vláknina 7137 mg
  • Vitamín A 7137 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a přidáme maso drobně rozkrájené. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme rajčatovou šťávou a necháme dusit. Během dušení přiléváme po malých dávkách rajčatovou šťávu.

  • 2

    Šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Přikryjeme a ještě 5 minut dusíme na mírném ohni.

  • 3

    Před podáváním povrch posypeme strouhaným sýrem.

  • 4

    Jako přílohy podáváme zeleninové saláty.

Komentáře k receptu