Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 49 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 263 mg
- Vláknina 7137 mg
- Vitamín A 7137 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a přidáme maso drobně rozkrájené. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme rajčatovou šťávou a necháme dusit. Během dušení přiléváme po malých dávkách rajčatovou šťávu.
-
2
Šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Přikryjeme a ještě 5 minut dusíme na mírném ohni.
-
3
Před podáváním povrch posypeme strouhaným sýrem.
-
4
Jako přílohy podáváme zeleninové saláty.