Rizoto ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 47 g
- Sodík 97778 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 741 mg
- Vláknina 24301.3 mg
- Vitamín A 24301.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.
-
2
Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.
-
4
Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.
-
5
Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.