Skopové maso s rýží (pilaf)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Skopová plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Strouhanka
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1042 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 98629 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 865.9 mg
  • Vláknina 30302.2 mg
  • Vitamín A 30302.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.

Komentáře k receptu