Skopové maso na roštu se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 22 g
- Sodík 97967 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 23.9 mg
- Draslík 992 mg
- Vláknina 11000 mg
- Vitamín A 11000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme.
-
2
Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu.
-
3
Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty.