Vaječné omelety se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 balení Špenátový protlak mražený
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 747 mg
  • Draslík 309.7 mg
  • Vláknina 1438 mg
  • Vitamín A 1438 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omelety:

  • 2

    Rozšleháme vejce s mlékem nebo vodou a osolíme. Upečeme v pánvi na rozehřátém másle po obou stranách.

  • 3

    Náplň:

  • 4

    Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme na másle, přidáme špenát a necháme chvíli dusit.

  • 5

    Pak přidáme utřený česnek se solí, zahustíme vejcem a dle chuti dosolíme.

  • 6

    Hotové omelety naplníme připraveným špenátem a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu