Vaječné omelety s pórkovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1091 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 725.7 mg
- Draslík 511.6 mg
- Vláknina 3733.3 mg
- Vitamín A 3733.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na slabá kolečka horkou vodou spařený pórek, na kostičky brambory a salám.
-
2
Vše podusíme na rozhřátém másle a osolíme.
-
3
Pak přimícháme nastrouhaný ementál.
-
4
Rozšleháme vejce s mlékem nebo vodou, osolíme a upečeme v pánvi na másle po obou stranách omelety. Naplníme je připravenou směsí.
-
5
Podáváme je s dušenou rýží a na talířích omelety ozdobně postříkáme kečupem.