Vaječné omelety s pórkovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 100 g Brambory vařené
  • 20 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Salám měkký
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1091 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 725.7 mg
  • Draslík 511.6 mg
  • Vláknina 3733.3 mg
  • Vitamín A 3733.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na slabá kolečka horkou vodou spařený pórek, na kostičky brambory a salám.

  • 2

    Vše podusíme na rozhřátém másle a osolíme.

  • 3

    Pak přimícháme nastrouhaný ementál.

  • 4

    Rozšleháme vejce s mlékem nebo vodou, osolíme a upečeme v pánvi na másle po obou stranách omelety. Naplníme je připravenou směsí.

  • 5

    Podáváme je s dušenou rýží a na talířích omelety ozdobně postříkáme kečupem.

Komentáře k receptu