Aliotta
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 230.2 mg
- Draslík 86.2 mg
- Vláknina 1217.8 mg
- Vitamín A 1217.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
-
2
Potom přidáme na kusy nakrájené rybí filé, petrželku a vše vaříme mírným varem.
-
3
Maso vyjmeme, ponecháme na teple a polévku odstavíme z ohně. Přilijeme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru a citronovou šťávu.