Pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 5 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 56.3 mg
- Vláknina 4088 mg
- Vitamín A 4088 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme a propláchneme. Na rozehřáté máslo v kastrole přidáme okapanou rýži a za stálého míchání ji osmahneme.
-
2
Zalijeme osolenou vodou, promícháme a necháme 3 minuty prudce vařit. Když se voda vsákne do rýže, ovážeme poklici ubrouskem a necháme na mírném ohni dodělat.
-
3
Místo vody můžeme použít k zalití rýže rajčatovou šťávu.