Pizza supréme s mozzarellou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Salám měkký
- 400 g Artyčoky
- 375 g Mozzarella
- 125 ml Voda pitná
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Lilek
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1066.6 mg
- Vláknina 20403 mg
- Vitamín A 20403 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do ohnivzdorné misky vložíme papriku, lilek a vodu.
-
2
Zakryjeme misku a na 20 minut dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů.
-
3
Sundáme poklici a necháme vychladnout.
-
4
Smícháme v míse mouku s česnekem, mlékem, oregánem a olejem. Zpracujeme měkkou hmotu.
-
5
Přemístíme na pracovní plochu a zpracujeme v hladké těsto.
-
6
Těsto rozválíme, aby se vešlo do formy na pizzu.
-
7
Umyjeme papriku, odstraníme semínka a slupku a na silnější plátky nakrájíme.
-
8
Z rozkrojeného lilku vydlabeme dužinu a vložíme do mísy.
-
9
Smícháme s rajčatovým protlakem a směs rozprostřeme na pizzu. Navršíme zbylé přísady a posypeme sýrem.
-
10
Pečeme 25 minut, dokud se sýr nerozteče.