Pizza supréme s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Salám měkký
  • 400 g Artyčoky
  • 375 g Mozzarella
  • 125 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 1066.6 mg
  • Vláknina 20403 mg
  • Vitamín A 20403 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do ohnivzdorné misky vložíme papriku, lilek a vodu.

  • 2

    Zakryjeme misku a na 20 minut dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů.

  • 3

    Sundáme poklici a necháme vychladnout.

  • 4

    Smícháme v míse mouku s česnekem, mlékem, oregánem a olejem. Zpracujeme měkkou hmotu.

  • 5

    Přemístíme na pracovní plochu a zpracujeme v hladké těsto.

  • 6

    Těsto rozválíme, aby se vešlo do formy na pizzu.

  • 7

    Umyjeme papriku, odstraníme semínka a slupku a na silnější plátky nakrájíme.

  • 8

    Z rozkrojeného lilku vydlabeme dužinu a vložíme do mísy.

  • 9

    Smícháme s rajčatovým protlakem a směs rozprostřeme na pizzu. Navršíme zbylé přísady a posypeme sýrem.

  • 10

    Pečeme 25 minut, dokud se sýr nerozteče.

Komentáře k receptu