Čočka s teplým česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 505.2 mg
- Vláknina 30883.9 mg
- Vitamín A 30883.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat.
-
2
Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená.
-
3
Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele.
-
4
Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu.
-
5
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme.
-
6
Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme.
-
7
Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme.