Čočka s teplým česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Čočka jedlá
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 505.2 mg
  • Vláknina 30883.9 mg
  • Vitamín A 30883.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat.

  • 2

    Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená.

  • 3

    Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele.

  • 4

    Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu.

  • 5

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme.

  • 6

    Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme.

  • 7

    Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu